Virtuvės žvaigždės – Amberstar.lt

0

Kokie daugiafunkcinio puodo privalumai?

daugiafunkciniai puodaiDaugiafunkcinis puodas yra šių laikų technikos šedevras, apie kurį svajoja visos šeimininkės. O kiek reklamos apie daugiafunkcinį puodą ir jo privalumus- pats verda, kepa, troškina, o mes tuo tarpu nagus lakuojam, ar eilinį meilės romaną skaitom. Neturiu aš daugiafunkcinio puodo – kuo aš prastesnė už eilinę Marytę, Kazytę ar kitą namų šeimininkę? Tad pasiraitau rankoves ir puolu ieškoti daugiafunkcinio puodo.

Tai tikras stebuklas – daugiafunkcinis puodas gali gaminti šimtus, jei ne tūkstančius, patiekalų. Jums tereikia išsirinkti receptą, nupirkti maisto produktus, sudėti juos į daugiafunkcinį puodą, nustatyti režimą ir palaukti. Maišyti ar stebėti gamybos procesą visiškai nereikia. Daugiafunkcinį puodą lengva naudoti, todėl su juo susitvarkys ir senelis su močiute, ir mažas vaikas, ir jūsų vyras, kuriam dar neteko gaminti. Receptą išsirinkti galėsite bet kuriame internetiniame forume.

Jau įprasta, kad vienas prietaisas atlieka kurią nors vieną funkciją: sulčiaspaudė spaudžia sultis, kiaušinių viryklė – verda kiaušinius, puodas jogurtui gaminti – gamina jogurtą ir t. t. Tačiau daugiafunkciniame puode galima virti, troškinti, kepti, garinti, kaitinti daugybę įvairių produktų ir netgi kepti tortus ir duoną. Šis daugiafunkcinis puodas iš tiesų gali pakeisti viryklę ir orkaitę. Nusipirkau aš išsvajotą daugiafunkcinį puodą, kepu, verdu, troškinu, gaminu garuose ir žinote- viskas gaunasi skaniai. Tai štai kaip daugiafunkcinis puodas išmokė mane gaminti.

Daugiafunkciniame puode maistas gaminamas naudojant aukšto slėgio funkciją, produktams nekontaktuojant su deguonimi. Tokiu būdu pagamintuose produktuose lieka daug daugiau vitaminų ir mineralų, išsaugomas pradinis jų skonis. Daugiafunkciniuose puoduose įdiegta iki 65 programų, paleidžiamų vieno mygtuko paspaudimu. Aukšto slėgio funkcijos dėka patiekalai paruošiami iki 5 kartų greičiau nei įprastiniais būdais. Maistas gaminamas hermetiškoje talpoje, o rusiškos krosnies efekto dėka pagamintuose patiekaluose lieka daugiau vertingų medžiagų, vitaminų bei mineralų nei ruošiant maistą įprastiniame puode ar garintuve, o patiekalai tampa nepaprastai skanūs. Todėl skanaus bei sveiko maisto gerbėjams daugiafunkcinis puodas taps nepakeičiamu padėjėju.

Ruošiant maistą niekas neprisvils ir neišbėgs, net tuomet, jei daugiafunkcinį puodą pamiršite išjungti. Aparatas sukonstruotas taip, kad pasibaigus gaminimo procesui pasigirsta garsinis signalas, o jo neišgirdus ir puodo neišjungus, jis persijungia į silpno šildymo režimą, todėl maistas lieka karštas. Dažną kartą daugiafunkcinis puodas prilyginamas garintuvui, tačiau tai du skirtingi puodai. Daugiafunkcinis puodas yra patikimesnis, kompaktiškesnis ir funkcionalesnis nei garintuvas, o svarbiausia, jame pagaminti patiekalai skanesni ir įvairesni. Tiesa, daugiafunkciniame puode taip pat galima gaminti garuose, bet tai tik viena iš daugelio jo funkcijų. Daugiafunkcinį puodą lengva prižiūrėti: tereikia iš nedidelės talpos išleisti vandenį ir praskalauti puodą, be to, bet kokie riebalai nusiplauna labai lengvai, o kvapų – nelieka. Tad pagaminus vieną patiekalą, po kelių minučių galima gaminti jau kitą.